Itt az IMF - jön az ingatlanadó?

 

volnerA Jobbik szomorúan vette tudomásul, hogy a kormány új hiteltárgyalásokba kezdett az IMF-fel, noha egyébként a Fidesz – még ellenzékben – nagyon sokat hibáztatta a szocialista kormányokat azért, mert az IMF-hez fordultak és kiszolgáltatták neki Magyarországot.

Most úgy tűnik, hogy ennél nehezebb hitelfeltételek mellett az Orbán-kormány is ezt fogja tenni, csak amit korábban hibaként rótt fel a szocialista kormányoknak, azt most erényként próbálja feltüntetni a választópolgárok előtt - erről Volner János, a Jobbik frakcióvezető-helyettese beszélt mai sajtótájékoztatóján.

A jobbikos honatya kitért arra is, hogy pártja nem kíván asszisztálni ahhoz, hogy a kormány az országot eladósítsa, ahhoz sem, hogy Magyarország részére nemzetközi szervezetek határozzák meg a gazdaságpolitika feltételeit, és ahhoz sem, hogy a nemzeti függetlenségünk egy újabb darabját azért veszítsük el, mert az Orbán-kormány hiteltelen gazdaságpolitikája következtében sem hazai, sem nemzetközi bizalom nincs az ország iránt.

Volner János kiemelte: tartanak attól is, hogy az IMF nagyon komoly árat fog Magyarországtól kérni a hitelért cserébe, amely ár – az eddigi gyakorlatnak megfelelően – továbbra is megszorítások formájában jelentkezik majd. Úgy próbálják majd kiegyensúlyozni a költségvetést, hogy minél több adót vetnek ki a magyar emberekre és a magyar vállalkozásokra.

Az IMF soha nem arra tesz javaslatot, hogyan lendítsék fel egy ország termelését, gazdaságát, az IMF-et egyetlen dolog érdekli Magyarországon is: a külföldi befektetők számára az ország mindig fizetőképes legyen. Azt, hogy egyébként ezt milyen módon éri el, ez sem az IMF-et, sem a szociálisan érzéketlen gazdaságpolitikájáról híres Orbán-kormányt nem fogja érdekelni.

A jobbikos képviselő hozzátette: pártja attól is tart, hogy újabb adóemelések, új adók bevezetése kerül sorra, és az ingatlanadó lesz az IMF következő ötlete, újra megadóztatják azokat a jövedelmeket, amelyek után az emberek már egyszer leadóztak, ingatlanba fektettek , így újabb sarcot vetnek ki rájuk.